Nieuws

Geplaatst op mei 27th, 2015 | door Sophie Middelkamp

0

Force Touch voor iPhone 6s wordt door iOS 9 ondersteunt

Al geruime tijd gaan er geruchten rond met betrekking tot Force Touch voor iPhone 6s. de geruchten lijken nu enigszins bevestigd te worden door hints aan de softwarekant van Apple. Bronnen melden aan 9to5Mac dat iOS 9 Force Touch ondersteund. Dit betekent dat je de iPhone 6s op een compleet nieuwe manier kunt bedienen.

Met de Force Touch technologie kan de iPhone 6s namelijk zien hoe hard je op het beeldscherm drukt. Deze speciale druksensor is al geplaatst in de Apple Watch en de trackpad van de nieuwste MacBook 12-inch en de totaal vernieuwde MacBook Pro.

Ontwikkelaars mogen apps met Force Touch voor iOS 9 ontwikkelen, waardoor ze bijvoorbeeld een knop kunnen vervangen met een extra harde druk op het scherm of lichte tikjes op het beeldscherm. Er zullen nog veel meer nieuwe bedieningsmogelijkheden komen met Force Touch voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Volgens bronnen werkt Apple ook aan een nieuw touchscreen-toetsenbord voor iOS 9. In het nieuwe toetsenbord komen extra knoppen waardoor je beschikking krijgt om je tekst te bewerken. De shiftknop in het huidige toetsenbord zou ook verandert worden, zodat het eindelijk minder verwarrend zou zijn.

Verder zijn er geruchten dat Apple met iOS 9 Apple Pay verder gaat uitrollen. Het lijkt om een bescheiden uitrol te gaan; in eerste instantie wordt er alleen gepraat met Canada om Apple Pay uit te rollen. Er wordt nog niets gezegd over een mogelijke uitrol in de eerste Europese landen.
Comments are closed.

Back to Top ↑